İnternette satış yapmak gibi rekabetçi bir ortamda rakiplerinize karşı ayakta kalabilmek için fotoğraf makinenizi etkili   kullanmak konusunda ustalaşmanız gerekiyor. Bunu sağlamak için;

1. Uygun makine seçimi: Telefonla forotğra çekebilirsiniz ama kaliteli ürün fotoğraflarını çekmek için   kapsamlı özellikleri olan fotoğraf makinesi almalısınız.  

2. Ürünün birden fazla kare fotoğrafını çekin: Bir ürün fotoğrafı için ihtiyacınız olandan daha fazla kare çekin: Farklı açılardan farklı kareler çekerek fotoğraf arşivi oluşturun. Böylece pazaryerine en uygun olan fotoğrafları seçme imkanınız oluşacaktır.Müşteriler farklı açılardan çekilmiş ürün fotoğrafları sayesinde ürünü daha iyi inceleme fırsatı bulacaktır.

3. Fotoğrafta detaylara odaklanın: Müşteriler ürünleri elle dokunup inceleyemeyeceği için ürünlerinizin yakından çekilmiş fotoğraflarını koyarak müşteriye ürünü yakından inceleme fırsatı sunmuş olacaksınız.

4. Arka Fon: Arka planda beyaz rengi tercih etmelisiniz.  Ürününüzü düz bir ortam ve beyaz fon üzerine fotoğrafını çekmelisiniz.

5. Işık Kullanma: Işık kutusu kullanarak ürünün etrafında oluşabilecek gölgeli alanları ortadan kaldırabilirsiniz. Doğal ışıkta ürün fotoğraflamaya çalışırsanız sürekli açı değiştirmeniz gerekmektedir. Ancak uygun ışıklandırma sayesinde net ve gölgesiz fotoğraflar çekebileceksiniz.

6. Fotoğraf makinenizin kullanım özellikleri: Piyasadaki tüm makinelerin nasıl kullanılacağı you tube de yapacağınız aramalarla ulaşabilirsiniz. Buradan faydalanaraka makinenizi en verimli şekilde kullanın.

7. Fotoğraf Düzenleme: Piyasada birçok ücretsiz fotograf düzenleme yazılımı vardır. Bu yazılımlarla fotoğraflarınızı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Kaliteli bir fotoğraf seçimi   ürünlerinizi en iyi şekilde pazaryerine yansıtmanızı sağlayacak ve işletmenizin görünürlüğü artacaktır.