Pazaryerinde  sorunsuz satış yapmanın en önemli unsurlarından birisi ürün tedariğidir. Ürün yelpazenizdeki çeşitliliğe parelel olarak ürün tedarikini de sorunsuz ve hızlı yapmanız gerekmektedir. Bunu sağladığınız zaman müşteri memnuniyeti artacak ve ürünleriniz sadık müşterileriniz sayesinde geniş müşteri kitlelerine ulaşacaktır.

 

Ürün tedarik zincirimi nasıl oluşturmalıyım?

  1. Alternatif tedarikçiler bulun: Satışlarınızda müşteri memnuniyetini sağlamak ve pazaryerinde sorunsuz satış yapabilmek için deponuzda yeterli stokta ürününüz olması gerekir. Eksilen stoklarınızı sürekli güncelleyebilmelisiniz. Bunu sağlamak için de    birden fazla tedarikçi firma ile çalışmalısınız.  Pandemi döneminde yaşanan nakliye ve kargo sorunları ürün temin ve tedariklerinde sıkıntılara sebep olmuştur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda edindiğiniz diğer firmadan ürünleri temin edebilmelisiniz.
  2. Güven duyabileceğiniz tedarikçi edinin: Stoklarınızdaki ürünlerinizi güncel tutmanız ve eksilen ürünleri yerine koyabilmeniz için güveninizi boşa çıkarmayacak, tedarik ve ödeme işlemlerinde sorun yaşamayacağınız firmalarla iş yapmalısınız. En doğru tedarikçiyi bulmak işlerinizin aksaksız yolalması için önemli bir başlıktır.
  3. Çalışanları bilgilendirin:Ürün tedarik sürecinde stoklarını takipi, siparişlerin alınması, hazırlanması ve kargoya verilmesi gibi konularda personelinizi gerekli eğitimleri verirseniz ürün stoklarının güncellenmesi ve takibi konusunda daha az problemle karşılaşırsınız. Böylece tedarikçilerden ürün siparişlerini zamanlama ve ihtiyaç durumuna göre  en etkili şekilde yapabilirsiniz. Böylece sistematik bir çalışma zinciri oluşturmuş olacaksınız.
  4. Firmalarla iletişimi sıkı tutun: Ürün siparişi verdiğiniz firmalarla güven eksenli bir iletişim kurmalısınız. Stok durumlarınıza paralel olarak firmalarla ne gibi aralıklarla iletişim kurmanız gerektiğini belirleyerek uzun vadeli bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz.
  5. Stok Yönetimini iyi yapın: Deponuzda bulunan ürünlerin stok kontrollerini yaparak sayımların düzenli yapılması, deponun kullanımı, raf, istif düzeni  giren ve çıkan ürünlen, fazla ürünlerin belirlenmesi için personele gerekli eğitimleri vermelisiniz. Bu sayede depo kontrol ve yönetiminizi etkili olarak yapmış olursunuz. Stok fazlası ürün bulundurun
  6. Öncelikli ürünler belirleyin.