Mağazanızda sattığınız ürünlerin ve markaların müşterilere tanıtılmasında eski ama etkili, hızlı ve maliyeti düşük yöntemlerden biriside e-posta'dır.  e-postayı en etkili şekilde kullanma yöntemleri şunlardır:

1. E -posta gönderim zamanı:  Bir firmadan sürekli e posta almak müşterileri sıkabilir.  Bu nedenle mesajlarınızı müşteriyi sıkmadan uygun zamanlarda göndermelisiniz.

2. Kişiye özgü mesaj gönderimi:  Müşteriye kendisini özel hissettirecek ve mesajın içeriğini okuma merakı uyandıracak mesaj gönderilmeli ve mesajlarda muhakkak müşterinin adı kullanılmalıdır.

3.Müşteri Kriter gruplaması: Mağazanızla ilgili her mesajı her müşteriye atamazsınız. Müşteri profilinizi ilgi alanlarına göre gruplarsanız göndereceğiniz mesajları bu gruplamaya göre gönderebilirsiniz.

4. Kazandıran ileti: İlgi çeken indirimlerden haberdar eden mesajları almak müşterileri memnun edecektir. Mesajlarınızı müşterilerinizin ilgi ve ihtiyaç duyacağını bildiğiniz ürünlerde kazanç fırsatları sunmak için kullandığınızda e-postalarınız merakla beklenir hale gelecektir.

5. Yazmaya değecek mesaj: Tüketicilerin ilgisini çekecek veya faydalı bulacakları bir konuda e-posta göndermeniz halinde satışa dönüşecek mesajlar iletmeniz daha kolay olacaktır. Örneğin  sigorta poliçelerinin sona ermek üzere olduğunu hatırlatan mesajlar gibi.

6. Müşteriye mesaj listesinden çıkma tercihi sunma: Müşterilere farklı bir firmadan veya daha önce alışveriş yaptıkları bir mağazadan mesaj geldiğinde, bu e-postalardan bunaldığında veya artık o tür ürün ve hizmetlerle ilgilenmediğinde, gönderim listesinden kendi istekleriyle çıkartılmak seçeneğini oluşturmak isterler.