E-ticarette bilindiği gibi tedarikçi firmayla çalışırken bazı sorunlar çıkabiliyor. Bunun içinde tedarikçi ile ilişkilerinizi iyi yönetmeli ve belirli stratejilerinizi hazırlamalısınız. Doğru adımlar atarak düzenli bir şekilde tedarik işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Düzenli bir şekilde ilerlemekte göründüğü gibi kolay olmamaktadır. Bunun içinde belirli analizler ve belirli planlar yapmanız gerekiyor.

Birden Fazla Tedarikçi Firmanız Olsun

Birçok tedarikçi firma ile birlikte çalışmak oluşabilecek sorunların hasarını azaltmak için önemli hale gelebilir. Oluşabilecek bir problemde ürün temin etmekte ve yeteri kadar ürün almakta sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu problemlerin önüne geçmeniz için ise birden fazla tederikçi firma ile çalışmanız sizin yararınıza olacaktır. Fakat bu sayının çok fazla olmaması lazım. Çünkü birçok firmadan ürün almaya çalıştığınızda her firmadan aldığınız ürün miktarı düşecektir ve maaliyetinizde bir o kadar artacaktır. Üstelik firmalarla doğru iletişim kurmakta zorlanırsınız.

Sorumluluklarınızı Planlayın

Şirket içinde olan bütün çalışanların ve tedarikçiler ile iletişim kuranlara kadar herkesin sorumluluklarını bilmesi gerekir. Bir sorun oluştuğunda kiminle ve ne şekilde iletişim kurmanız gerektiğini, stok yönetimini, takip işlemlerini kimin yapacağını ve bu kişilerin inisiyatiflerini belirli bir prosedür şeklinde oluşturmalısınız. Bu işlem sorunları daha hızlı bir şekilde çözmenize yardımcı olacaktır.

Her Ürünün Temin Süresini Analiz Edin

Bu seçenek genellikle stok belirleme konusunda önemlidir. Ürünlerin teslim süresini analiz ettiğinizde stokları yenilemeniz de o kadar kolay ve doğru olacaktır. Bu işlemi yaparken dikkatli olmanız gereken bir nokta da farklı ürünler için başka başka analizler yapmanız ve farklı limitler belirlemeniz gerekmektedir.

Ürün Kalitesini Analiz Edin 

Özellikle müşteri memnuniyeti açısından ürün kalitesi çok önemlidir. Tedarikçilerin sizlere teslim ettiği ürünlerde oluşan eksiklik veya hasarlar için hazır olmalısınız. Bu gibi sorunlarla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini önceden planlayın. Yapabileceğiz ilk adım ise tedarikçilerle etkili bir iletişim kurmak olacaktır.

Her zaman çıkabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olun

Oluşabilecek her türlü riski doğru analiz etmeli ve her zaman yedek bir planınız olmalıdır. Özellikle 2020 yılında yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde birçok şirket bu planların yapılması gerektiğini anladı. Fakat sorunlar sadece pandemi ile bitmeyebilir. Bu nedenle analizlerinizi doğru yapmalısınız. Her ihtimal için neler yapılması gerektiğini indirgemelisiniz.