Stok takipi:

Stok  takibi depoda yeterli ürün bulundurmak, bu ürünlere ait giriş ve çıkış işlemlerini yapmaktır. Birden fazla pazaryerinde mağazanız varsa ve satışlarınızı bu mağazalar üzerinden yapıyorsanız stok takibini profösyonelce yapmalısınız. Uzmanpazaryeri paneli sayesinde stok güncellemeleriniz tüm pazaryerlerinde otomatik olarak yapılacaktır.

Stoklarda neden yeterince ürün bulunmalıdır?

  1. Müşteri taleplerine cevap verebilmek: Özel dönemlerde belli ürünlere aşırı talep olabilir. Örneğin anneler günüyle ilgili satışlarda çok talep gören bir ürünün stok takibi düzgün yapılmazsa  gelen siparişleri karşılayamaz duruma düşersiniz. Bu da pazaryerinde  mağazanızın puanının düşmesine ve görünürlülüğünün azalmasına neden olacaktır.
  2. Katalog ile depo uyumu: Kataloğunuzda bulunan bir ürün satış yapılsın veya yapılmasın stoğunuzda bulunmalıdır. Sipariş durumunda gönderim yapabilmeniz için yeterli stoğunuzun olması gerekir.
  3. Ürüne uygun pazarlama: Stok bilgileriniz ne kadar güncel olursa o kadar da stokta bulunan ürünlerinizi pazarlamaya yönelik girişimlerde bulunursunuz. Satış yaptığınız pazar yerlerinde stoğunuzda yeterli sayıda bulunan ürünlerinizin öne çıkmasını talep edebilirsiniz.
  4. Memnuniyet: Düzenli stok takibiyle müşterilerin  taleplerinin karşılanamaması durumuyla karşılaşmazsınız. Böylelikle müşteri memnuniyeti ile düzenli ve sadık müşteriler edinmiş olursunuz.
  5. Stoklara göre ürün talebi: Stok takiplerini düzgün yaptığınızda üretici firmalardan düzenli ürün talebi v eksik ürünlerinize ait taleplerinizin karşılanmasında bir adım öne çıkmış olursunuz.
  6. Fiyat  artışlarından az etkilenme:   Ürünlerin imalatında oluşacak aşırı maliyet artışları ürün fiyatlarını arttıracaktır. Bunda en az seviyede etkilenmek için stoklarda yeterli ürün ulundurmalı ve  düzenli stok takibi yapmalıyız.