"Sık Sorulan Sorular (SSS)" sayfası, şirketin web sitesindeki sayfalardan biridir. Genel olarak bu sayfada şirketinizin web sitesini ziyaret eden ve müşteri temsilcinizle iletişime geçerek ona sorular soran kişilerin sorduğu sorular en sık sorulan sorulardır. Ek olarak, SSS sayfasında, şirketin ürün ve hizmetleri, izlenen çalışma politikaları ve teknik konular hakkındaki soruları cevaplayabilirsiniz. Burada izlenecek politika hem müşteri deneyimini artırmayı amaçlamalı hem de firma hakkında bilgi vermelidir.

Sık Sorulan Sorular Sayfası Neden Önemlidir?

Bir e-ticaret sitesinde yer alan "Sıkça Sorulan Sorular" sayfası markanız için çok önemli bir sayfadır. Daha önce böyle bir sayfa oluşturmadıysanız, SSS sayfasının bir e-ticaret şirketi için neden önemli olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Yazının bu bölümünde e-ticaret firmaları için "SSS" sayfasının neden önemli olduğunu inceleyeceğiz.

  • E-ticaret sitesinde yer alan "Sıkça Sorulan Sorular" sayfası, müşterilerinizin firmanız hakkında merak ettikleri sorular hakkında bilgi almalarını sağlar.
  • "Sıkça Sorulan Sorular" sayfası ile müşterileriniz ürün ve hizmetleriniz hakkında daha kolay bilgi edinebilir.
  • SSS sayfası sayesinde potansiyel müşterileriniz firmanız hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilir ve firmanızdan hizmet veya ürün satın alma kararını daha hızlı verebilir.
  • SSS sayfası ile müşterileriniz zaman kazanabilir.
  • SSS sayfası sayesinde müşteri hizmetleri departmanının yükü azaltılır.
  • "Sıkça Sorulan Sorular" sayfası ile müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz kolaylıkla bilgi edinebilir, böylelikle şirketin müşteri hizmetleri departmanının maliyetini düşürür. Bu sayfa sayesinde müşterileriniz bilgiye daha kolay ulaşabilir, böylelikle müşteri hizmetleri ekibinizin boyutunu küçültebilirsiniz.
  • Firmanın hazırladığı SSS sayfası, Google arama robotlarının değerli gördüğü sayfalardan biridir ve bu sayfa SEO değerine sahip olduğu için SEO sıralamanızı daha kolay yükseltebilir.