Pazaryerlerinde satışı artan ürünler dönemsel farklılıklar göstermektedir. Satış yerlerinde ki ürünlerin çeşitliliği  her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle yaşanmakta olan salgın sürecinde en fazla tercih edilen ürün çeşitlilikleri şunlardır:

  1. Giyim sektörü: Müşteri profilleri pandemi sürecinde mağaza mağaza gezme işlemini riskli bulmaktadır. Bu nedenle özellikle giyimle ilgili ihtiyaçların giderilmesi için internet ortamından alışveriş tercih edilmektedir.
  2. Kişisel hobi malzemeleri: Pandemi nedeniyle evde çok vakit geçiren müşteriler bu süreleri verimli hale getirmek amacıyla  yap boz ürünleri, ahşap parça birleştirme legoları, ahşap boyama ürünleri, oyun konsolları , kitap gibi alternatifleri tercih etmektedir.
  3. Yiyecek içecek sektörü: Salgın sürecinde gıda sektörü de online alışveriş grafikleri artan bir alan olmuştur. Market,manav, gibi mağazalar müşterilere online alışveriş imkanları sunmaktadır.

  1. Sportif ürünler:  Salgın sürecinde toplumlar ev ortamında sürekli hareketsiz kalmaktadır. Bu yüzden ev ortamında sportif aktiviteler yapma ihtiyacı oluşmaktadır. Bu da müşterilerin sportif malzeme taleplerini arttırmıştır.
  2. Temizlik - hijyen malzemeleri: Pandemi süreci kolonya, dezenfektan , eldiven , maske gibi  kalemlere aşırı bir talep oluşmuştur. Bu da internet ortamında bu tür ürünlere aşırı bir talep oluşmasına neden olmuştur.