Pazaryerinde mağaza açmanın fiziksel mağazanıza sağlayacağı imkanları iyi araştırarak buna uygun girişimlerde bulunmalısınız. Salgın sürecinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağazasını açamayan bir çok işletme oldu. e-ticarete başlamayan firmalar bu süreçte büyük zararlarla karşı karşıya kaldı. Ancak fiziksel mağazasını entegre ederek,  pazaryerinde satış yapan firmalar ise bu durumdan çok az etkilendiler. Sektör rekabeti bu yönde ilerlemekte. Firmalar e ticaretten pay alma yarışındalar. Bu nedenle siz de fiziksel mağazanızı e-ticarete açarak cironuzu arttırma yoluna gitmelisiniz.

 

Pazaryerinde ürün satışına (e-ticaret) başlarsam ne gibi avantajlar elde ederim?

  1. e-ticarete başlarsanız müşteri kaybetmezsiniz: Oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumda (salgın, terör, vs)  tüketicilerin size ulaşabileceği bir platformun olması satışlarınızın devamına imkan sağlayacaktır. Var olan müşterilerinizi bu şekilde kaybetmemiş olacak ve onlara hizmet sunmaya devam etmiş olacaksınız.
  2. Müşteri sayınız artar: online satış mağazasında satış yapmaya başlarsanız ülkenin her yerine hatta tüm dünyaya hitap etmeye başlarsınız. Fiziksel mağazanızda sadece mağazaya gelen o çevre müşterilerine hizmet sunarken, online ticaretinizle daha farklı ve değişik kitlelere ulaşırsınız.
  3. Geliriniz artar: Fiziksel mağazada kazandığınız satışın çok daha fazlasını e- ticaretten kazanabilirsiniz. e-ticaretinizi 24 saat iş yerinizden ve evinizden yönetebilirsiniz.
  4. İşlerinizi büyütebilirsiniz: İnternet ortamında yaptığınız satışlarla yeni yüzlere , değişik kitlelere ulaşırsınız. Böylece işlerinizi büyütme ihtiyacı oluşacaktır. Mağazanızı yeni ve çeşitli ürünlerle zenginleştirerek satış profilinizi geliştirirsiniz. Fiziksel mağazada satacağınız ürünler daha sınırlıdır. ancak online pazaryerlerinde istediğiniz çeşit ve sayıda ki ürünü rahatlıkla satışa sunabilirsiniz.