Mağaza puanının artması mağazamızın görünürlüğünün artmasına ve müşterilerce yapılan değerlendirmelere göre mağazamızın tercih edilmesine imkan sağlamaktadır. Satıcı firmanın güvenilir olma kriterini belirleyen önemli unsurlardan biri de mağaza puanıdır. Bu puanlama sayesinde mağazamızın müşteri potansiyelini artmakta ve tüketicilerde mağazamızdan  alışveriş yapma isteği uyandırmaktadır. 

Mağaza puanını yüksek tutmak için nelere dikkat edilmelidir?

  • Ürünün kalitesine göre fiyat belirleme: Mağazamızda sattığımız ürünlerin fiyatıyla kalitesinin birbiriyle orantılı olması gereklidir. Mağazamızda sattığımız ürünlerile ilgili açıklamaların yeterliliği, ürün görsellerinin anlaşılır ve doğru olması müşteri memnuniyetini arttırmaktadır.

  • Kargo: Müşteri potansiyelleri genelde ücretsiz kargo imkanı sunan ürünleri almayı tercih ederler. Bunun için maliyetlerimizin ürenine kargo ücretinide ekleyerek ürünün satış fiyatını belirlemeliyiz. Tüm maliyetleri ekledikten sonra ürünümüzü ücretsiz kargolu olarak satışa koymalıyız.

  • Ürün tanıtımları: Mağazamızda sattığımız üzinlerle ilgili tüm özellikleri ayrıntılı olarak açıklamalıyız. Ürüne ait, model, cins, ağırlık, beden bilgilerine ait açıklamaları eksiksiz yazma ürünümüzün pazar yerlerinde ön sıralarda olmasını sağlayacaktır. Ürün fotoğraflarımız beyaz zemin üzerinde istenen ölcülerde sisteme yüklenmelidir.Bu unsurlar müşterinin ürünü tercihinde önemli başlıklardır.

  • Ürün teslimatları: Tüm müşteriler siparişlerinin hızlı bir şekilde kargoya verilmesini beklerler. Ürün açıklamalarında kargoya verilme tarihlerinin yazılması gereklidir. Ürün teslimatlarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi müşterilerin sizi tercih etmesinde önemli bir etken olacaktır.