Bir ürün üzerinde indirime gitmek o ürünü müşterinin daha ucuza sahip olmasını sağlamaktır. Tüketiciler pazaryerlerinde sürekli indirim  ürünlerini takip etmektedir. Online alışverişlerde indirimlerle sürekli karşılaşırız. Peki pazaryeri ürünlerimize indirim yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

  1. İndirim sürelerini belirleme: Müşteriler pazaryerlerinde satılan ürünleri ihtiyaçları doğrultusunda takip altına alırlar. Potansiyel müşteri istediği ürünü uygun fiyata almak istiyorsa ürünü bu belirlenen sürelerde almak ister. Süre bittiğinde indirimden faydalanamayacağını bilir. Müşteriler sınırlı süredeki indirimlerde en uygun zamanda indirimden faydalanarak alışverişini gerçekleştirecektir.
  2. İndirim çeşitliliğini arttırma: İndirim sürecinde çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemleri arttırmak indirim ürünlerine talebi arttırır. Örneğin, yüzde indirimi yapma, ürün yanında hediye verme, ücretsiz ürün verme , bir alana ikinci ürünü yarı fiyatına verme, yarı yarıya indirme, ücretsiz kargo imkanı sunma gibi indirim çeşitlilikleri kullanılabilir.
  3. İndirim sloganı belirleme: Merak uyandıran, ilgi çeken sloganlar indirim sürecinde faydalı olacaktır. Pazaryerinde sattığımız ürün profillerine uygun ve mağaza bilinirliliğini arttıracak sloganlar üretilmelidir.