Alışveriş tercihlerinde pazaryeri ürünlerinizi  tercih eden, bu ürünleri alan tüketicilerin tekrar sizi tercih etmesi ve ya da ürünlerinizi başka kişilere tavsiye etmesi için satıcıların yapacağı küçük dokunuşlar vardır. Eski bir müşterinize bir ürün satmak , sıfırdan yeni bir müşteri kazanmaktan daha kolaydır.   Tüketicilerin  alışverişlerinde sizi tercih etmesini sağlayacak yöntemler şunlardır:

1. Olumlu mesajla müşteriye yaklaşma: Tüketiciyi alışverişe ikna için olumlu mesajlar kullanın.

2. Para harcama üzüntüsünü azaltma: Müşteriler harcama yaptığında bazen pişmanlık duyabilir ve yaptığı harcamayı gereksiz görebilir. Bunu önlemek için aldığı ürünün fiyatını her gün  kenara koyacağı küçük meblağlarla karşılayabileceğini kavratın. Ayrıca ürünün kaç yıl dayanacağını belirtin ki müşteri uzun süre kullanabileceği bir ürün aldığını ve bunun için de harcama yapmasına değeceği fikrini edinsin.

3. İkna ifadeleri: İkna etkisi olan müşteriye ürünü almaya teşvik eder. " çok ucuz, bedava, şimdi, yarı fiyatına, yeni, kaliteli" gibi ifadelerle karşılartıklarında alışveriş istekleri artacaktır. 

4. Hizmet Kalitesi:  Müşteriler alışverişlerinde hizmet kalitesine büyük önem vermektedir. Alışverişleriyle ilgili yaşayabilecekleri sorunlarda karşılarında ilgili bir muhatap bulduklarında yaptıkları alışverişin ne kadar doğru bir tercih olduğuna karar vereceklerdir.

5. Müşteri ödüllendirme: Bir üründen belli zaman aralıklarında tekrar alan veya ürünü belli sayıdan fazla alan müşterilere " beş tane alana bir tane bedava" gibi ödüllendirmeler sunarak sadık müşteri kazanabilirsiniz.

6. Jest mesajları: Müşterilerinize onların hiç beklemedikleri bir anda küçük mesajlarla hatırlandıklarını hissettirmek önemli bir etki yaratacaktır. Örneğin ürününüzü tercih ettiği için teşekkür mesajı, özel gün kutlamaları gibi.