Satıcılar için ürün satışlarında önemli maliyet kalemlerinden biri de kargo maliyetidir. Bu maliyet oranını en aza indirmek için kargo firmaları ile farklı anlaşmalar yapabiliriz. Ayrıca çeşitli kampanyalarla da kargo maliyetlerini düşürebiliriz.

Kargo Maliyetini Düşürmek İçin;

  1. Ücretsiz Kargo Kampanyası: Müşteriler genelde kargo ücreti ödemek istemezler bunun içinde ücretsiz kargo imkanı sunan firmalardan alışveriş yaparlar. Bunu aşmak için pazaryerimizde "100 lira ve üzeri alışveriş yapanlara bedava kargo " gibi seçenekler sunarak alıcıları dafa fazla ürün almaya teşvik edebiliriz.
  2. Kargo firmalarını arttırma: Kargo anlaşması yaptığımız firmaları çeşitlendirerek  bu firmalara ait farklı fiyat ve gönderim avantajlarından faydalanabiliriz. 
  3. Ürüne uygun kargo kutusu: Göndereceğimiz ürün birden fazla ise bu ürünleri tek bir kutuda göndererek yüksek kargodan kurtulabiliriz. Ayrıca ürün boyutlarına ve desisine uygun kargo kolileri kullanarak kargo maliyetlerini düşürebiliriz.
  4. Kargo firmalarının kutularını kullanma :Kargo firmaları desi ve hacimlere göre kutu veya poşetler kullanırlar.Desi vehacime uygun firma kolileriyle kargo gönderme kargo maliyetlerimizi azaltacaktır.