Kargo firması seçerken;

  1. Kargo gönderim süresi: Ürünlerin kargo firmasına teslim edilmesinden itibaren maksimum 1 iş günü içerisinde müşterilere teslimatının gerçekleştirilmesi, müşterinin güvenini kazanmak için büyük önem taşır. Bu nedenle satıcılar kendilerini yarıyolda bırakmayacak firmalarla anlaşma yaparlar.
  2. Teslim kargolarını alma süresi: Satıcılar sattıkları ürünlerin kargolanmak üzere mağazadan günde kaç kere hangi saatler arasında  teslim alınacağını bilmeleri  firma için önem arz etmektedir. Firmaların taleplerine uygun kargo alma imkanını sunan kargo firmaları tercih edilmelidir.
  3. Kargo Bedeli: Kargo firmalarıyla anlaşma yapmadan önce fiyat teklifleri alınmalıdır. Firmalar arası karşılaştırma sonucunda hacim ve desiye göre en uygun ve kaliteli kargo hizmeti sunan firma seçilmelidir.
  4. Kargo firması şube ağı: Şube ağı ne kadar genişse ürünleri zamanında ve güvenli olarak teslim etme becerisi o kadar fazla olacaktır.
  5. Ürün iadeleri: İade olan ürünleri müşterinin adresinden alma ve iade edilen ürünlerin kargolarının teslim alınıp satıcıya iadesi gibi hizmeti kaliteli olarak sunan firmalar tercih edilmelidir.