E-ticaret ile uğraşan birçok firma, online alışveriş siteleri üzerinden satış yapmanın yeterli olmadığını fark ederek, farklı pazarlarda varlıklarını göstermeye başladılar. N11.com, Hepsiburada.com, gittigidiyor.com, trendyol.com gibi ara e-ticaret sitelerinde milyonlarca kullanıcı var ve bu siteler e-ticaret hacminin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Sadece kendi e-ticaret web sitemizle, şu anda bu web sitelerini kullanan milyonlarca kullanıcıya ulaşmak bizim için zor. Farklı kitlelere ulaşmak ve rakiplerimizin önünde kalmak için pazarda da satış yapmalıyız. Halihazırda kendi e-ticaret sitelerine sahip olsalar bile, çevrimiçi pazarda var olan çoğu e-ticaret şirketi, piyasadan aldıkları gelirin farkındadır ve bunun için daha büyük bir yönde çalışmaktadır. E-ticarete yeni başlıyorsanız veya pazarla ilgili sorularınız varsa bu yazımızda neden farklı pazarlara girmemiz gerektiğini tartışacağız.

Pazaryerlerinin Güvenilirliği

N11, Hepsiburada, gittigidiyor, trendyol ve amazon gibi marketler ülkemizde bilinen e-ticaret siteleridir ve hizmet süresi boyunca müşterilere sağladıkları garantiyi inkar etmek mümkün değildir. Mağazanızdan ilk kez alışveriş yapmak isteyen müşteriler, daha önce kendi e-ticaret sitenizden hiç alışveriş yapmadıkları için güven konusunda şüpheli olabilirler. Ancak piyasada bir mağaza açmış olduğunuz gerçeği, piyasadaki alıcı koruma politikası ile potansiyel müşterilerinize güvence altına alınabilir. Daha önce kullandıkları pazarda olumlu bir deneyim kazandıkları için mağazanızı tercih edebilirler. 

Marka Bilinirliği

Fiziksel bir mağazanız olduğunda, e-ticarete dahil olmak isteyebilirsiniz.Çevrimiçi pazar, e-ticareti ilk kez deneyimleyebileceğiniz yerdir. Ayrıca müşteriler 24 saat içerisinde farklı marketlerdeki mağazalardan istedikleri zaman alışveriş yapabilirler. Kendi e-ticaret sitenizin olması harika olur ancak mağazanıza farklı pazarlarda erişebilmeniz marka bilinirliğinizi artırabilir. Daha önce bulamadığınız ürününüzü aradığınız potansiyel müşteriler markanızla sıklıkla kullandıkları farklı pazarlarda karşılaşabilir ve sadık müşterileriniz olabilir.

Farklı Pazaryerlerinin Yönetimi

Pazarda satış yapmaya başlarken karşılaşacağınız zorluklardan biri, farklı pazar panellerini yönetmektir. Özellikle ürünlerinizin sayısı arttıkça envanter kontrolü, ürün fiyatlandırma, faturalama gibi işlemler çok zaman almaya başlayacaktır. N11, gittigidiyor, Hepsiburada, Trendyol gibi pazarlarda farklı arayüzler sizi kullanmaya zorlayabilir ve zamanınızın çoğunu bu pazar panelleri arasında geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Uzmanpazaryeri ile mağazalarınızı tek panelde kolayca yönetebilir ve kullanışlı arayüzü ile hızlıca öğrenip satış yapabilirsiniz.