Bilim ve teknolojinin özellikle son 25 yıl içindeki gelişimiyle birlikte yaşama biçimimiz de hızla şekillendi. İş yapma ve tüketim alışkanlıklarımız ise buna paralel olarak internet temelli olmaya başladı.Öyle ki, artık tüketiciler olarak tüm ürün ve hizmet reklamlarını dijital mecralar üzerinden görüyor, bir ürün bilgisi arıyorsak öncelikle internete soruyor, her geçen gün daha da fazla artan bir oranda online alışveriş yapıyor ve satış sonrası aşamaları için yine internete başvuruyoruz. Hatta eğer internet pazarında satılmıyor veya reklamı yapılmıyorsa o ürün veya hizmetin varlığından şüphe edebiliyoruz. Aynı şekilde eğer bir girişimciysek de tüm pazar araştırmalarımızı internet üzerinden başlatıyor ve binlerce farklı ürünün satışını online alışveriş kanalları üzerinden gerçekleştirebiliyoruz.

E-ticaret; 1995 yılından sonra internetin küresel çapta kullanmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan, ticaret faaliyetlerinin elektronik ortamlar üzerinden yapılması kavramıdır.Günümüz şartlarında tüm dünyada kullanılan ticaret sistemi e-ticarettir. Ülkemizde de 1997-1998 yıllarında kullanılmaya başlanan e-ticaret, 2000’li yılların başından itibaren iyiden iyiye canlanıyor, 2010’lar itibariyle ise ticaretin hemen hemen her noktasına ulaşıyor.

E-Ticaretin Amacı Nedir?

Ürün ve hizmetlerin müşteriye hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaştırılmasıdır. Bu sayede satıcılar pazar potansiyelleri ve büyüklüklerini artırırken, alıcılar da geniş ürün seçeneği, net ürün bilgileri, uygun fiyatlar ve kaliteli teslimat fırsatlarından yararlanmış olurlar