E-fatura hemen hemen artık her yerde kullanımı yaygınlaşan ve pekçok avantajı olan bir sistemdir. Faturalarını online olarak alabilir ve online olarak ödeyebilirsiniz. Bu sistem kağıt kullanmaktan yol masrafına kadar birçok konuda avantaj sağlar. Günümüzde vergi iadesi yapılmıyor. Bundan dolayı da gelen faturalar çöpe gidiyor ve kâğıt israfı oluyor. Bu sistem ile işlerimiz hem daha pratik olacaktır hemde israfa yer kalmayacaktır.

E-fatura Nedir? Ne Gibi Avantajları Vardır? 

Gelişmekte olan teknolojiyle artık kâğıt faturalara olan ilgi de zamanla azalıyor. Hem pratik hemde daha az maliyetli olduğu için yavaş yavaş herkes e-fatura sistemine geçiyor. Faturalandırma, bir satışın öncesinde ya da sonrasında, yapılacak ya da yapılmış bir işin kayıt altına alınması olarak tanımlanabilir. E-faturalandırma ise bu kaydın internet üzerinden tutulmasıdır. Sonuç olarak e-fatura, faturaların internet ortamında gönderilip - alınması olarak açıklanabilir.

Bu sistem daha çok, fatura işlemlerini düzenli ve çok sayıda kullanan işletmeler tarafından kullanılıyor. Bu sistem hem müşteriler için hem de firmalar için çok avantajlıdır. Sağladığı avantajları şöyle sıralayabiliriz;

Düşük maliyetlidir

En büyük avantajı kâğıt israfını bitirmesidir. Günümüzde kağıt faturanın maaliyeti 7 tl'yi bulabiliyorken, e-faturanın maaliyeti 20 krş' a inmektedir. Hem e-ticaret şirketleri için hemde tüketiciler için oldukça tasarruf sağlamaktadır.

E-faturayla kolay ve hızlı ödeme yaparsınız

Evimize ve iş yerlerimize gelen faturalar da aslında bir israf. Kullandığımız su, elektrik ve doğalgaz gibi faturaların da e-fatura sistemine geçmesi kağıt tasarrufu sağlayacaktır. Bu tüketici içinde büyük kolaylık olacaktır. Ödeme noktasına gidip ödemektense internet üzerinden ödemek zaman tasarrufu sağlar. Ayrıca tüketiciler tüketim faturalarını bilgisayarlarına indirip daha kolay saklayabilirler.

Faturanızı detaylı inceleyebilirsiniz

İnternet üzerinden tüm geçmiş faturalarınızı ve borçlarınızı kağıt faturaya göre daha detaylı görebilirsiniz. Borçlarla birlikte faturanızdaki vergileri, harcadıklarınızı, miktar ve dağılım gibi diğer ayrıntıları da rahatlıkla görebilirsiniz.

İşlem güvenliği

E-fatura süreci bankalar tarafından yürütülmektedir. Bu sürecin tüm güvencesi bankalara aittir. Ancak tabi ki geleneksel faturalandırma gibi aynı eşdeğer güvene sahiptir.

Otomatik ödeme seçeneği

Bu sistem tüketici içinde çok avantajlar sağlamaktadır. Tüketiciler isterlerse e-fatura oluşturma ve online ödeme opsiyonlarını birleştirip bankalar yoluyla otomatik ödeme hizmetine geçebilirler.