Pazarlama stratejinizi belirli bir zamanda mevsimlik ürünlere odaklanarak değiştirdiğinizde kârınız artacaktır. Zamanla ön tarafa farklı ürünler yerleştirerek ürün sirkülasyonu sağlayınız. Bu sayede en sevilen ürünleri satmaya ve cironuzu artırmaya devam edecekseniz. Mevsimlik ürünler nelerdir? Bu ürünler nasıl tespit edilir? Nasıl satılır? Bize ne kadar kâr getirecek?

Dönemsel Ürünler Neler? 

Mevsimlik ürünler, belirli zamanlarda satışları artan ürünleri ifade eder. Bu özel amaçlı ürünlere olan talep arttığında satışları artacaktır. Talep zayıflamaya başlayınca satışları beklenen seviyeye düşecektir.

Örneğin yaz aylarının başlarında tatil ürünlerine olan talep giderek artmaktadır. Bunu her sezon giyim mağazalarındaki değişikliklerle karşılaştırabilirsiniz. Tatiller başladığında güneş kremi, güneş gözlüğü, yazlık kıyafet ve şapka satışları artacaktır.

Bu aralığı genişletebiliriz. Mevsimsel bir trend olarak, 4 sezondaki önemli trendleri belirleyebiliriz. Ya da özel günlerde hangi ürünlerin öne çıkacağını tahmin edebiliriz. Örneğin Sevgililer Günü'nde çiçek ve elmas gibi ürünler öne çıkarken, Anneler Günü veya Babalar Günü'nde diğer ürünler popülerdir.

Mevsimsel Ürünleri Nasıl Tespit Ederiz?

Sezginize, kullanılan araçlara ve istatistiklere bağlıdır. Sitenizdeki ziyaretçilerin hangi ürünleri aradığına ve hangi ürünleri satın aldıklarına bakarak bu ürünleri belirleyebilirsiniz. Dosya, Google'ın ücretsiz hizmetleri aracılığıyla bulunabilir.

Öte yandan içgüdülerinize güveniyorsanız ürün tahminlerinde bulunabilirsiniz. Yurtdışında satışları artan ürünlere bakabilir ve bu ürünlerin ülkemizde öne çıkacağını tahmin edebilirsiniz. Kendi başınıza tahmin etmek sizi diğer şirketlerin ve sitelerin önünde tutabilir ve satışları artırabilir.

Dönemsel Pazarlamayı Nasıl Yapmalıyız?

Sezonluk ürünleri pazarlarken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle bu ürünleri doğru bir şekilde tanımlamalısınız. Pazarlama bölümüne dikkat etmeniz gereken ürünleri koyabilirsiniz. Bu ürünler web sitesinin "öne çıkan ürünler" veya "en çok satan ürünler" bölümüne yerleştirilirse kullanıcılar bu ürünleri daha kolay bulacaktır. Veya zaman zaman kampanya uygularsanız, müşterilerin dikkatini bu tür ürünlere daha kolay çekebilirsiniz.

Bu pazarlama stratejisini uyguladıktan sonra, faydalarını göreceksiniz . Popüler ürünleri öne çıkardığınız ve bu ürünler için kampanyalar hazırladığınız sürece satışlarınız artacaktır. Bir ürünü ilk öne çıkaran siz olduğunuzda, müşterilerinizin ilk tercihi siz olacaksınız. Bu pazarlama stratejilerine dikkat ederseniz belirli ürünlerin satışlarının hızla arttığını fark edeceksiniz.